Information

Ofte stillede spørgsmål omkring gaspejse

Information om Bioethanol og Gaspejse

Vi tilbyder en lang række af gaspejse, i alle forskellige former og størrelser. Derfor vil der altid kunne findes en pejs til dit hjem og din stil.

Pejsene kan opdeles i fire hovedkategorier;

 • Fritstående gaspejse
 • Indbygnings gaspejse
 • Væghængte gaspejse
 • Gaspejse til eksisterende skorstene

Alle vores gaspejse bliver håndlavet efter kundens ønsker. Det betyder at du kan skræddersy gaspejsen med de funktioner som du holder af.

Ildsteder har længe haft et særligt sted i danskernes hjerter. Ildstedet et en vigtig kilde til varme og madlavning, de forbliver et samlingssted for familie og venner, et symbol på romantik og komfort, og et visuelt attraktivt element til mange boliger.

Pejse er så populære, at det i de fleste dele af Danmark er svært at sælge et nyt eller eksisterende hjem uden en pejs. Men ændringer i måden husene er bygget og renoveret har gjort de fleste moderne boliger uforenelige med konventionelle brændeovne. Mest set er den øgede isolering og forbedrede lufttætthed i nutidens hjem imod de store mængder luft, der kræves af traditionelle pejse. Sådanne pejse er også yderst ineffektive (mange forårsager faktisk varmetab fra hjemmet) og producerer høje niveauer af skadelige emissioner, der forurener udendørs luft og kan have farlige virkninger for indendørs luftkvalitet.

Men alle vil have en pejs! Hvad kan der gøres?

Den gode nyhed er, at nogle nye pejse-designs tilbyder et sikkert, energieffektivt og miljøvenligt alternativ til konventionelle træ pejse.

En mulighed, der bliver mere og mere populært over hele verden – en veldesignet og energi effektiv gaspejs. En gaspejs kan installeres som en helt ny pejs eller som en ombygning af en eksisterende pejs.

Gas pejse er steget i popularitet i løbet af de sidste par år. For mange boligejere ligger tiltrækningen af ​​at eje en gas pejs i følgende:

•        Bekvemmeligheden af ​​en tænd / sluk-knap og en tilstedeværende brændstofforsyning så der ikke skal sørges for brænde.

•        Rengøringsfaktoren (gas pejse giver ikke noget rod i form af aske, flis, bark, sod osv.)

•        Eliminering af skorstenens rengøring som sparer regningen til skorstensfejer.

•        Sikkerheden ved forseglede forbrændingsenheder, som sikrer at giftige forbrændingsgasser ikke kommer ind i rummet/huset.

•        Miljøfordelene i forhold til en konventionel pejs.

Selvom gaspejse har eksisteret i mange år, mistede mange boligejere deres interesse grundet et “falskt udseende” og uinteressante flammer. For at modvirke denne negative opfattelse af gaspejse, har producenterne afsat en stor indsats for at producere flotte designerede pejse med det helt rette flammebillede, der mere end nogensinde ligner bålet i en brændeovn.

Desuden har andre æstetiske forbedringer gjort gaspejse meget mere tiltrækkende for boligejere.Men ikke alle gaspejse er skabt lige. Nogle designs er yderst effektive, sikrer at betjene og giver meget varme. Andre kan være meget ineffektive, og ventilationsfri teknologi kan forårsage indendørs luftkvalitets-problemer, dette gælder især de åbne gaspejse.

Det betaler sig at være en informeret forbruger. Ved at vide, hvad man skal kigge efter og hvad man skal undgå, kan man vælge en gaspejs, der passer til ens indretning, bidrager til boligens opvarmnings behov og giver ro i sindet. Vi vil derfor altid stå til rådighed for at give jer den bedste løsning.

Brande‐billedet fra en gaspejs – med andre ord: hvordan ilden ser ud – kan næsten ikke skelnes fra ægte brændende træ. Det har derimod en række fordele i forhold til brænde. Med en gaspejs kan du vælge, hvilken ild der passer bedst til din smag eller den øjebliksstemning Du er i. Ildstederne i Bellfires gaspejse har dobbeltbrændere, atmosfærebelysning og forskellige muligheder til forbrændingen.

Den dobbelte brænder

Den dobbelte brænder har to forskellige muligheder for udgangen af ilden. Du bruger den dobbelte udgang, når aftenen er vinterlig, kold eller våd og du benytter halvudgang i en behagelig efterårsaften. Det giver dig en længere sæson for at nyde din gas pejs. Hvis du slukker for en af ​​brænderne, reduceres dit forbrug med 40%. Betragteligt mindre varme og også mere økonomisk, fordi du bruger mindre gas.

Dette fjerner ikke den gode atmosfære; flammerne er lige så høje og smukke i denne besparende tilstand.


Omgivende belysning

Omgivende belysning kan installeres under brænderne af vores Bellfires pejse for at give en ekstra glødende effekt. Lysets intensitet kan reguleres. Ved blot at trykke på fjernbetjeningen bestemmer du hvor stærkt eller blidt din glødende ild brænder – det ligner jo en rigtig brændeovn.

Med det specielle udsmykningssæt bestående af kul, dekorativt glas og aske er det næsten ikke skelneligt fra den virkelige brændeovn. De dansende flammer giver udseendet af et lejrbål,

Den dobbelte brændere fra Bellfires

Vi har fem typer dobbeltbrændere:

MagniFire
MagniFire er bygget trinvist og skaber et 3D-ildbillede. Denne brænder leveres som standard med atmosfærebelysning.

 

MagniFire Flow
MagniFire Flow er til vores RoomDivider serie. Her er brænderne indbygget i det keramiske træ, dette giver et flot og dynamisk brænder billede, som både variere i højde og dybde.

Bunden i denne brænder er der lagt ekstra vægt på. Pejsen er derfor udstyret med Ambient Light, som giver et realistisk glødehav i bunden af pejsen.

 

Premium Fire

Premium Fire ligner en ægte brændeovn mere end nogensinde. Hvorfor? Fordi brænderne er indbygget under træet og derfor ser ilden ud som om den kommer ud af et rigtigt stykke brænde.

 

Line Fire

Hvis begge brændere i Line Fire er tændt – får flamme-billedet ekstra dybde. I sparetilstanden brænder kun den forreste brænder, selvom den gør det over pejsens fulde bredde.

 

Center Fire

I Center Fire kan ild-billedet justeres i bredde. Med begge brændere på, brænder pejsen over hele pejsens bredde og med optimal varmeudgang. I besparelsesfunktionen er ild-billedet centreret midt i pejsen.

Vores gaspejse varer en levetid af mange grunde, herunder vores brug af materialer af højeste kvalitet.

Den ydre side

Den udvendige side af en gas pejsen er lavet af tykke-vægge metal. På fabrikken påføres et varmebestandigt lak på metallet. For at opnå dette bruges en sprøjteboks, som producenten har udviklet selv, hvor lakken påføres og hærdes under kontrollerede forhold.

Forbrændingskammeret

Hver Bellfires pejs har et forbrændingskammer lavet af tykvægget, varmebestandigt stål. Det ser smukt ud, men det er især velegnet på grund af dets lange levetid.

For gasbrænderne bruger vi kun de bedste materialer: holdbart rustfrit stål. Desuden består forbrændingskammeret af keramiske materialer med perfekte isoleringsfunktioner.


Konvektionsrør

Et konvektionsforingsrør kan installeres i næsten alle typer af Bellfires gaspejse. Den kolde luft suges ind i rummet mellem pejsens indre og ydre kappe. Over konvektionsforingsrøret spredes den opvarmede luft derefter meget jævnt i hele rummet. Dette giver dig også mulighed for at rette varmen til et bestemt område. Det får dig til at føles mere behagelig. Konvektionshuset er skjult i skorstensbrystet og derfor uadskilleligt.


Design riste

Du kan vælge en rist, der næsten forsvinder i huset eller en model der fanger øjet. Selvfølgelig har vi også tænkt meget på teknologien, ikke kun udseendet. Fordi ventilation er meget vigtig i pejse, har vi udviklet en rist, der både giver den rette ventilation men også spredning af varmen. Disse riste spreder varmen og sikrer god ventilation.

 Ristene fås i to størrelser (160 og 320 mm brede) og i tre farver (hvid, sort og grå).

StormSystems - Rise

StormSystems - Rise

StormSystems - Rise

StormSystems - Rise

En gaspejs fra StormSystems Bellfires tilsluttes enten direkte på gasflaske, naturgas eller endda bygas.

I modsætning til brændeovne, sker forbrændingen i vores gaspejse i et helt lukket system. Dette betyder at pejsen ikke påvirker husets indeklima, eller bliver påvirket af husets tryk, samt vil pejsen give en meget mere behagelig varme. Alt dette fungere ved et balanceret aftræk.

Gaspejsen fungere via den medfølgende fjernbetjening. Ønskes der flere muligheder for styring kan pejsen komme med en såkaldt PUCK-styring som monteres på væggen eller WiFi så pejsen kan styres via tablet eller smartphone.

Vil du beholde hyggen, men være bedre ved miljøet?

Gaspejse er kendt for deres rene forbrænding. Naturgas og LPG producere langt mindre Carbon Monoxide og Partikel-udledninger end ved afbrænding af træ.

Illustrationen herunder viser en skala over de forskellige varmemuligheder de fleste hustande har. Som det tydeligt vises er gaspejse og el nogle af de mere miljøvenlige valg når det gælder opvarmning. I den forkerte ende af skalaen findes afbrænding af træ, træ-piller og olie.

Så hvis man er på udkig efter opvarmning af huset, men stadig ønsker hyggen som et flot flammebillede kan levere, er det helt klart en gaspejs som skal vælges.

Selvom en gaspejs brænder rent, er der ingen energikilder som er 100% miljøvenlige. Naturgas og propane udskiller også nogle forurenende elementer når det afbrændes, hovedsageligt nitrogen oxider (hvilket tilføjer til ozonen eller smog) og Carbon Dioxide (en drivhus gas). Ved forbrændingen udskilles også en del damp/fugt i luften.

Miljø venlig gaspejs fra Stormsystems

En forkert optænding ved en brændeovn kan få brændeovne til at forurene meget mere end den er beregnet og testet til. Selvom forureningen er på et minimum ved gaspejsen, kan en forkert indstillet gaspejs også resultere i unødig forurening. Det er derfor vigtigt at pyntet placeres korrekt, at det korrekte gastryk er sat til pejsen og den rigtige mængde ilt tilføres forbrændingen. Hvis dit glas soder hurtigt til eller flammerne er ekstremt gule og soder pyntet til, kan der være tale om en forkert indstilling af pejsen.

En gaspejs fra Bellfires køre som et 100% tæt apparat. Dette betyder at den friske luft til forbrændingen kommer direkte udefra og den brugte luft udskilles også ude. Vores gaspejse installeres derfor med balanceret/koncentriske rør. Dette er klart en fordel i forhold til de traditionelle brændeovne, en brændeovn er nemlig et åbent system som tilføjer frisk luft til forbrændingen via husets luft, dette betyder at når pejsen er slukket, vil boligens varme suse ud igennem pejsen og derved afkøle boligen, resulterende i mere og unødig opvarmning af boligen. Desuden vil et stort undertryk i boligen kunne vende trækket i brændeovne, så CO og røggasser vil fordele sig i huset og gøre skade på beboerne.

En anden faktor som spiller ind er udnyttelsen af den energi som pejsen producere er opbygning og placering. Gaspejse varmer ligeså meget som en traditionelt brændeovn og det er derfor vigtigt at få udnyttet denne varme. Dette sikres ved at have den rette ventilation i opbygningen, som skaber en naturlig opvarmning af lokalets køligere luft.

Placeringen kan have en stor effekt på udnyttelsen af pejsen og et formindsket energiforbrug i huset. Vigtigst er at have pejsen i et rum hvor familien opholder sig ofte med et godt udsyn til flammerne. Pejsen placeres oftest i et større rum som f.eks. stue eller køkken, jo mindre døre og vægge der er forbundet med rummene, jo nemmere har pejsen ved at fordele varmen. Hvis der er mulighed for at placere pejsen ved en trappeopgang kan pejsen også fordele varmen til de øvre lokaler.

En anden mulighed for at udnytte varmen optimalt er installation af riste til aftrækket. Aftrækket udskiller også varme som bør udnyttes i huset.

Som med andre energi-producerende produkter kan der på gaspejse findes et energi-mærke. Spørg derfor efter pejsens energi-mærke når du står ved din leverandør, vi anbefaler en gaspejs som har energimærke A eller B.

Ekstra områder som kan sikrer den bedste udnyttelse af din gaspejs og derved skåne miljøet yderligere:

 • Sluk for pilot flammen i de varmeste sæsoner.
 • Hold pyntet og pilot lyset rent.
 • Når pejsen er tændt kan der skrues ned for andre varmegivende elementer i huset.
 • Indstil pejsen til at holde en ønsket temperatur i rummet.
 • Når huset eller lokalet forlades, skrues ned for pejsen til dens minimum.
 • Hold glasset rent for at udnytte stråle varmen fuldt ud.
 • Køb en blæser til hurtigere spredning af varmen. Udvalgte modeler kan fås med indbygget blæser.
 • Få lavet regelmæssigt service på pejsen.

Husk på at en vel-designet og energi effektiv gaspejs som er placeret ordentligt og vedligeholdt korrekt, kan give flere timers hygge samtidig med at den kan reducere din varmeregning betydeligt og bidrage til et bedre miljø.

StormSystems importerer de verdenskendte Bellfires gaspejse. Med en gaspejs fra os, sikres et produkt i højeste kvalitet, hvor der både er tænkt på design, men også et fremtidssikret produkt der overholder alle reglementer og mere til, så miljøet skades mindst muligt.

Er der brug for hjælp til at finde det rette produkt kan vi kontaktes Her.

Alle gaspejse kræver et aftræk. Disse aftræk er koncentriske/balanceret, så pejsen får præcis den mængde ilt som den har behov for.

Systemet er lukket, så pejsen ikke har kontakt til husets indeklima.

I den yderste kerne trækkes der friskluft og i den inderste kerne udskilles den brugte luft fra forbrændingen.

Der kommer ikke røg ud af aftrækket, hvilket betyder at gaspejse kan monteres i lejligheder og i tætbebyggede områder, uden at være til gene for andre.

Omkring de indbyggede gaspejse, opbygges en lukket kasse af brandhæmmende plader, eks. skamol, fermacell eller mursten. Opbygningen kan laves i præcis det design som du ønsker, og kan laves af eventuelt en tømmer eller murer.

Aftrækket og tilslutningen af gaspejsen skal laves af en autoriseret gas- og VVS- installatør med A-certifikat.

Montering af gaspejs - StormSystems

Har du spørgsmål til installationen kan du kontakte os her.

Det er svært at angive det gennemsnitlige forbrug og de dermed forbundne omkostninger. Måske bruger du pejsen dagligt, mens din nabo tænder den en gang om måneden. Således er forbruget og omkostningerne ved en gaspejs helt afhængig af situationen.

Eksempel på forbrug pr. Time

Selvfølgelig kan vi hjælpe dig med nogle eksempler. For en gennemsnitlig stue i et velisoleret hus er et apparat med output på 3 til 4 kW tilstrækkeligt. Ved fuld effekt forbruger en sådan pejs ca. 0,5 kubikmeter gas pr. Time. Det opvarmede rum når en god temperatur ret hurtigt, og brandintensiteten kan reduceres. Dit centralvarmesystem har derfor mindre arbejde at gøre; På den måde kompenserer din gaspejs for gasforbruget.

Moderne gaspejse har en energimærkning, ligesom næsten alle produkter. På et øjeblik kan du se, hvad der er output og udbyttet af pejsen. Sørg for at pejsen du vælger ikke har for lidt eller for meget udbytte. Kontakt os hvis du skal have hjælp til at udregne netop dit behov.

Pris af gas

Hvor meget koster det at bruge en gaspejs? Prisen på en kubikmeter gas er 4,70DKK (prisniveau 2018). Hvis du brænder en 3 kW pejs i fire timer ved fuld effekt, vil det kun koste dig 9,40DKK. I sidste ende falder prisen endnu lavere, fordi du ikke behøver at tænde din centralvarme. Det betyder en god besparelse.

Regler for gaspejse og installation kan variere nationalt og lokalt. Derfor kan du altid kontakte os hvis du er i tvivl.

Som udgangspunkt skal gasapparatforordningen følges. Denne kan findes på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside her.

Information om Bioethanol og Gaspejse

Ofte stillede spørgsmål omkring biopejse

Information om Bioethanol og Gaspejse

Vi tilbyder et af de største udvalg af Biopejse på markedet, i alle forskellige former og størrelser. Derfor vil der altid kunne findes en pejs til dit hjem og din stil.

Vores pejse er fra den anerkendte producent EcoSmart Fire, som har produceret pejsene i over 15år og i dag sælger deres pejse i mere end 75 lande.

Produkterne er i topklasse og et af de sikreste bioprodukter på markedet. Dette skyldes råvarerne til produkterne, men også selve produktionsmetoden.

De fleste bioethanol produkter på det danske marked har tynde brændere som er svejset sammen, under varmepåvirkning vil metallet udvide sig og ved nedkøling skrumpe sig. over tid vil svejsningerne bryde og dette betyder at bioethanol vil spildes, hvilket kan fører til en farlig situation. Vores brændere er derimod lavet i tykt rustfri stål og hele brænderen er støbt uden samlinger, altså er der ingen risiko for brud.

Der er brugt tid på designet. Hver pejs har gennemgået en lang designprocess og det kan ses på produkterne som skiller dig tydeligt ud på markedet. Brænderne er designet så du får de flotte høje flammer, en lang brændetid og med et roligt flammebillede.

De støbte pejse er lavet i en special blandet cement, som har et flot og glat finish, samtidig med det har styrken til det danske vejr.

Pejsene kan opdeles i flere hovedkategorier;

 • Bål steder
 • Ild Borde
 • Indbygnings pejse
 • Pejse til eksisterende pejse

Som noget helt unikt tilbyder vi også møbler som matcher vores produkter. Du kan derfor bestille borde/bænke/potteplanter støbt i samme farve og stil som vores biopejse.

Storm Potteplanter
 

Ildsteder har længe haft et særligt sted i danskernes hjerter. Ildstedet et en vigtig kilde til varme og madlavning, de forbliver et samlingssted for familie og venner, et symbol på romantik og komfort, og et visuelt attraktivt element til mange boliger.

Med en biopejs opnår du hurtigt hygge og varme på terrassen eller i boligen. Sammenlignet med andre energikilder brænder bioethanol utroligt rent. Det betyder at der ikke er behov for aftræk eller skorsten. Dog skal boligen være et bestemt størrelse.

En biopejs soder ikke eller giver røggener for naboer og gæster. Samtidigt slippe du for rengøring og oprydning. Hæld blot bioethanol på pejsen og nyd de mange timer med flotte flammer og varme.

Bioethanol er en brændbar væske og produkterne kan derfor ikke sammenlignes med vores utroligt sikrer gaspejse. Vores bio pejse skal derfor behandles med respekt og vores sikkerhedsmanualer og brugermanualer skal følges nøje.

Biopejse er oftest billigere end gaspjese, men forbrugs-mæssigt er biopejsene dyrere. Bioethanol koster omkring 50-60DKK literen og vores pejse kan brænde i ca. 2-4timer på 1 liter. Sammenlignet med gaspejse som kan køre i flere dage på en 11kg gasflaske til omkring de 150DKK.

Vil du beholde hyggen, men være bedre ved miljøet?

Biopejse er kendt for deres rene forbrænding og producere langt mindre Carbon Monoxide og Partikel-udledninger end ved afbrænding af træ. De brænder så rent at der ikke er krav om aftræk eller skorsten til pejsene, blot et krav til lokalets størrelse.

Illustrationen herunder viser en skala over de forskellige varmemuligheder de fleste hustande har i dag og hvordan de påvirker miljøet. Bioethanolen vil ligge omkring samme sted som det blå ikon for gas, men da bioethanol ikke afgiver meget varme, er den ikke en del af illustrationen.

Så hvis man er på udkig efter en mindre varmekilde til huset og stadig ønsker hyggen, som et flot flammebillede kan levere, er det en biopejs som skal vælges.

Miljø venlig gaspejs fra Stormsystems

StormSystems importerer de anerkendte EcoSmart pejse. Med en pejs fra os, sikres et produkt i højeste kvalitet, hvor der både er tænkt på design og holdbarhed.

Er der brug for hjælp til at finde det rette produkt kan vi kontaktes Her.

Vores biopejse kommer komplette i deres kasser. Det eneste du skal gøre er at pakke kassen ud, stille pejsen hvor du vil have den, indsætte brænderen og så er du er klar til at nyde ilden og hyggen.

Til vores indbygningsmodeller kommer pejsene også komplet. Du skal derfor blot pakke pejsen ud, placere den og indbygge pejsen i det brandsikrer materiale du har valgt. eks. skamol plader/mursten/fermacell.

Har du spørgsmål til installationen kan du kontakte os her.

 

SERVICERING?

Vi anbefaler at man hvert år får lavet service på sin gaspejs, for at sikrer den mest optimale drift.

Information om Bioethanol og Gaspejse

 • Batteri skift i fjernbetjening.

 • Batteri skift i receiver.

 • Tilkobling mellem fjernbetjening og receiver.

 • Alle gassamlinger tjekkes med lækage-spray samt gasdetektor.

 • Gastryk til pejsen og til brænderen tjekkes.

 • Overordnet tjek af installationen og opsætning.

 • Magnetventil og Interupter tjekkes.

 • Regulator på gasflaske tjekkes og motioneres.

 • Pynt af gaspejsen tjekkes.

 • Glassets tilstand og pakninger gennemgås.

 • Mængden af sodpartikler og CO niveau tjekkes.

 • Fejlsøgning på gaspejsen og opstart tjekkes.

 • Kunden sættes ind i brug og vedligehold

 • Fjernbetjeningsstyring og programmer gennemgås.

 • Eventuelle fejl og mangler rapporteres og løsningsforslag gives.

OBS. Udbedringer af lækage og defekte komponenter er ikke med i prisen.

Information om Bioethanol og Gaspejse